Održana peta Hospital Days konferencija

Pred više od 700 sudionika iz sektora zdravstva, IT-a, farmacije i zdravstvenog osiguranja u zagrebačkom Hypo Event centru 29. rujna, 2015. otvorena je peta, jubilarna Hospital Days konferencija u organizaciji tvrtke IN2.

Dvodnevna konferencija održala se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske. Konferenciju su podržali partneri konferencije Microsoft Hrvatska te pokrovitelji konferencije Ministarstvo zdravlja, Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska udruga medicinskih sestara, Hrvatsko farmaceutsko društvo, ECHAlliance, Inovativna farmaceutska inicijativa i HL7.

Konferenciju je svečano otvorio direktor sadržaja Denis Jašarević koji je istaknuo da je konferencija tijekom godina izrasla u najveće regionalno okupljanje vodećih zdravstvenih i IT stručnjaka, a ove godine sadržaj su dodatno obogatili i predavači iz Velike Britanije, SAD-a, Nizozemske, Češke, Slovenije i Srbije.

Britanski veleposlanik Dalgleish govorio je o tome koliko tehnologija neposredno utječe na kvalitetu zdravstvene zaštite koja je važna za svakog pojedinca. Ministar zdravlja Dario Nakić u svom je obraćanju naglasio važnost i značaj konferencije kao okupljanja struke u trenutku kad slijedi velika reforma bolničkog sustava da bi bolje služio potrebama građana, a v.d. ravnatelja HZZO-a i izaslanik Predsjednice kratko je predstavio sve projekte HZZO-a na području e-usluga te pozdravio okupljene u ime Predsjednice RH.

ministar_nakic_hd

Teme su bile podijeljene u više tematskih blokova: Upravljanje bolnicama, Nove tehnologije u zdravstvu, e-Zdravlje – izazovi uvođenja eKartona, Liječničke specijalizacije, a drugi dan konferencije glavne teme bile su Smjernice u liječenju i dijagnostici, Zdravstveni sustav budućnosti i Privatno zdravstvo.

U debati na temu Nacionalni konsenzus – Najbolja investicija u zdravlje Ivana Paradžiković provjerila je ima li temelja za nacionalni konsenzus po pitanju reformi zdravstvenog sustava sa svojim sugovornicima: ministrom zdravlja Darijom Nakićem (HDZ), zamjenikom ministra zdravlja Ivanom Bekavcem (Most), Sinišom Vargom (bivši ministar zdravlja, SDP), Dinkom Škegrom (KB Merkur), Robertom Trotićem (KBC Sestre Milosrdnice) i Stjepanom Oreškovićem (Medicinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu).

panel_nacionalni-konsenzus

Za vrijeme konferencije, na prvom katu centra održavali su se i paralelni tematski blokovi na kojima se razgovaralo o ljudskim potencijalima u sestrinstvu, specijalističkom usavršavanju, medicinskom pravu te e-Zdravlju i novim platformama za e-Usluge, a sponzori su predstavili svoja tehnološka rješenja za zdravstvo.

U izlagačkom prostoru sudionici su mogli upoznati najnovija tehnološka dostignuća koja unaprjeđuju i razvijaju zdravstvenu industriju.

Rekordna 92 predavača i čak 18 tema i 10 okruglih stolova obilježili su mini jubilej i potvrdili da je konferencija postala vodeće regionalno mjesto razgovora o aktualnim zdravstvenim izazovima te ulozi tehnologije u unaprjeđenju zdravstva

Video presjek prvog i drugog dana konferencije možete pronaći ovdje

Više detalja o programu konferencije i predavačima može se pronaći na službenoj web stranici www.hospital.in2.hr

Leave a Reply