Predavanje “Start-up u medicini” dr. Natka Becka u klubu HIIM

Svaki je medicinar bar jednom u svom radu došao na ideju za koju misli da je brilijantna i da će se njenom realizacijom spasiti svijet od neke neizlječive bolesti, pomoći bolesnima da brže ozdrave ili u najmanju ruku pronaći način da se brže otkrivaju različite podmukle bolesti i liječe problemi za koje trenutno nema dobrog rješenja.

Međutim, za realizaciju genijalne ideje potrebno je daleko više od same ideje. Potrebno je vrijeme, novac, potrebno je pronaći dobre suradnike i potrebno je … puno, jako puno strpljenja.

Genijalna ideja sama po sebi nije dovoljna za uspostavljanje posla koji može živjeti ili od kojeg se može živjeti. Niz je pitanja koja se sama pojavljuju. Treba li razmišljati globalno ili lokalno? Kako se započinje s ostvarivanjem ideje? Gdje pronaći novac za početak? Što je u realizaciji ideje naivno, a što realno i može li se predvidjeti njen ishod? Koliko na uspjeh utječe geolokacija, predstavlja li ona ograničenje ili prednost? I prije nego što se započne s realizacijom ideje previše je nepoznatih pitanja koja traže odgovor.

Jedno je sigurno. Napredak medicine se ne može zamisliti bez tehnologije. One zajednički grade budućnost. A kako izgleda ta zajednička budućnost i što je to MedTech te kako ćete vi koji imate dobre ideje pronaći svoje mjesto u toj budućnosti možete saznati na TeaTime predavanju u četvrtak 26. siječnja 2017, u 5.00 pm u klubu HIIMa od našeg gosta predavača dr. Natka Becka.

 

Dr. Natko Beck na I. Regionalnoj konferenciji digitalne medicine "Budućnost je sada" održanoj 15.4.2016. u Zagrebu
Dr. Natko Beck na I. Regionalnoj konferenciji digitalne medicine “Budućnost je sada” održanoj 15.4.2016. u Zagrebu

O PREDAVAČU:
Dr Natko Beck je po struci radiolog. Suosnivač je i direktor tvrtke „Core Interface“ te osnivač i voditelj privatne ordinacije za neurorehabilitaciju “Vires Refotate”.
Studij medicine je upisao 2000. god. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem diplomira 2007. god. Po završetku studija medicine dobiva poziciju znanstvenog novaka u dječjoj bolnici na Srebrnjaku. 2009. god. dobiva specijalizaciju iz radiologije koju završava 2013. god. nakon čega subspecijalizira MSK i ultrazvuk koje završava 2016. god. u kliničkoj bolnici Sveti Duh.
Od 2009. suradnik-asistent je na elektivnom kolegiju “Management in hospital setting” koji se održava na MEFu u okviru studija na engleskom.
2012. god. osniva i vodi privatnu ordinacije za neurorehabilitaciju Vires Refotate.
2013. god. suosnivač je konzultantske kompanije „Sinapsa“ za pružanje konzultantskih usluga u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem
2014. god. suosnivač je i direktor „Core Interface“ startup kompanije u području neuroznanosti koja okuplja tim hrvatskih znanstvenika, liječnika i inženjera. Izradili su aplikaciju koja uz pomoć “music-notch” terapije pomaže otkloniti tinitus (šum u ušima).

Svoj dolazak na predavanje prijavite ovdje.

Leave a Reply