Premium brand Lexus službeno je vozilo II. Regionalne konferencije „Budućnost je sada“

Susret lidera razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe, II. Regionalna konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“ koja se održava 7. travnja, 2017. u zagrebačkom Hypo centru, dobila je prestižno pojačanje, prirodan spoj vrhunskog razvoja tehnologije i znanja, luksuzni brand automobila Lexus.

Lexus kao premium proizvođač automobila, svoju proizvodnju podređuje razvoju vrhunske tehnologije, razvijajući dizajnerski, tehnološki i sigurnosno najprestižnije modele automobila na svijetu. Posve je prirodno stoga, na skupu koji okuplja stručne, tehnološki i znanstveno orijentirane sudionike izložiti automobil dostojan naziva „Budućnost je sada“, jer Lexus u svijetu automobila to i jest.

Priča o Lexusu počinje 1983. godine, kada je Eiji Toyota izlaže upravnom odboru “sad je trenutak da stvorimo  automobil koji će biti bolji najbolji na svijetu.” Luksuzno vozilo. No, što je luksuz?

  1. Potraga za savršenstvom – povezana s proizvodom

Ništa nije tako trivijalno da ne može biti testirano. Tako je na kreiranju interijera automobila radila skupina inženjera. Dok su se testirali različiti upravljači, jedan je od inženjera požurio je u obližnju ljekarnu i kupio umjetne nokte da bi se što bolje mogao procijeniti kakav doživljaj u vožnji imaju Amerikanke.

  1. Šest mjeseci prije no što je novi automobil stigao na tržište, Gordon Wangers, voditelj AMCI (vodeća američka tvrtka za ispitivanje vozila) iščekivao je svoj prvi Lexus. AMCI je bila prva tvrtka koja je testirala Toyotu Lexus u exterijeru. Kad su potpuno novi LS dovezli kamionom, njegov je kolega rekao: “Ovaj automobil uopće ne izgleda loše!”

Budući da je Lexus je zatražio da se automobil vozi u javnosti, Wangers ga je odvezao na svoju ispitnu stazu, gdje je ga je u usporedio s modelima Lincoln, Cadillac, aktivni BMW i Mercedes. Testiran preciznim mjernim instrumentima koji su mjerili razinu buke i vibracija koje nastaju u unutrašnjosti vozila pri vožnji u različitim uvjetima,  utvrđeno je da je Lexus ponovo stvorio luksuzni automobil.

Kad je Wangers (AMCI) dostavio izvješće upravi Lexusa nakon nekoliko dana testiranja, tijekom sastanka je rekao: “Momci, nismo sigurni da nam niste podvalili ručno izrađen automobila, ali u životu nismo vidjeli ništa slično da jedan automobil u svim kategorijama nadmašuje sve ostale za jednu glavu.

Primjer Lexus Hybrid Drive. Uz fuziju benzina i električne energije. Lexus Hybrid Drive rješava inženjerski paradoks: kako stvoriti vozilo premium segmenta koje je – bez kompromisa – da kombinira savršenu izvedbu uz smanjenu potrošnju goriva, smanjena emisija i tihom radu.

Postoji puno Lexus priča, no ona koju možete doživjeti i osjetiti događa se na II. Regionalnoj konferenciji digitalne medicine „Budućnost je sada“ gdje će Lexus izožiti svoj premium model.

vizual_lexus_03

Na konferenciji će sudjelovati svi sudionici  razvojnih procesa iz područja digitalne medicine; farmaceutske i IT tvrtke, državna i lokalna administracija, liječnici, osiguravatelji, startup tvrtke te male i srednje tvrtke koje se bave zdravstvom. Očekivani broj sudionika je 400.

Ovogodišnja  konferencija dotaknut će temu sadašnjosti i bliže budućnosti hrvatskog zdravstva, prije svega e-karton, registre pacijenata i projekte koji se baziraju na mjerenju učinaka u zdravstvu koje omogućava moderna tehnologija te kreiranje mjera na bazi tih rezultata. Uz to, na konferenciji će se govoriti o mogućnostima i primjerima suradnje IT sektora i zdravstvene industrije te mogućnostima individualizirane terapije bazirane na analizi genetike pacijenta. Predstavit će se i nekoliko startupa iz regije koji se bave zdravstvom.

Regionalna konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“ održava se 7.travnja, 2017. u zagrebačkom Hypo Centru s početkom u 10 sati, detaljan program možete vidjeti na hit-konferencija.hr/Program.

Detaljniju ponudu partnera konferencije možete pogledati na: http://lexus.hr/

Lexus i „Budućnost je sada“ raduju se vašem dolasku!

Leave a Reply