Velika vijest za Hrvatsku! ECHAlliance Ecosystem postao partner konferencije “Budućnost je sada” i najavljuje pokretanje hrvatskog eHealth Ecosystem-a!

ŠTO JE  ECHAlliance Ecosystem?

Možemo puno više postići zajedno.

ECHAlliance Ecosystem je trajna multitasking stakeholderska grupa posvećena zajedničkom radu na području neke regiije ili zemlje s ciljem poboljšanja kvalitete zdravstvenog stanja i dobrobiti građana, učinkovitosti i održivosti sustava i generiranja rasta poslovnih aktivnosti i radnih mjesta.

Ciljevi ECHAlliance Ecosystema su poboljšanje uvjeta rada profesionalaca zdravstvene i socijalne skrbi, hvatanje u koštac s demografskim promjenama, kroničnim bolestima, koordinacije skrbi, prevencije i promicanja zdravlja ljudi, ubrzanje usvajanja inovativnih rješenja, osiguranje održivosti sustava zdravstvene i socijalne skrbi, povećanje učinkovitosti i identifikacije inovativnih financijskih i poslovnih modela, poticanje suradnje među sektorima i promicanje stvaranja i korištenja rješenja temeljenih na dokazima, podrška razvoju poslovanja, poduzetništva i stvaranje novih radnih mjesta.

Od 2011. godine, ECHAlliance razvio, uz potporu Europske komisije, metodologije i pristup o tome kako postaviti i upravljati ekosustavima u više od 25 lokacija.

echalliance

Na II. Regionalnoj konferenciji digitalne medicine „Budućnost je sada“, po prvi put u Hrvatskoj predstavnik ECHAlliance Ecosystema održat će predavanje na temu: „Suradnja kroz učinkovite međunarodne ekosustave ‘Connected Health Network ‘ “. To dokazuje kako je upravo konferencija „Budućnost je sada“ odabrana kao platforma putem koje će se prezentirati  namjera ove grupacije za osnivanjem hrvatskog ogranka i izlaganja ciljeva te općenite uloge i važnosti ove asocijacije za sve zemlje u kojima djeluje diljem Europe i šire.

KAKO FUNKCIONIRA ECOSYSTEM?

Redovni multi-stakeholeder sastanci svaka tri mjeseca

Prezentacija novosti i trenutačnih projekata ecosystema

Ključni digitalni zdravstveni trendovi i inovacije

Identifikacija nezadovoljenih potreba i postojećih problema i prezentacija od strane zdravstvenih / socijalne skrbi, kreatora politike i osiguranja / financijeri (javnih i privatnih)

Inovacija: tvrtke, poduzetnici i znanstvenici prezentiraju svoja rješenja i tehnologija

Inkubacija projekta: povećanje provedbenih kapaciteta zahvaljujući sveobuhvatnom pristupu sa stručnjacima (klinički timovi, pravni savjetnici, poslovni modeli, inovativne ponude i ugovori, komunikacije, upravljanje promjenama

Financiranje projekta: identifikacija ulaganja i izvori financiranja, kao što su ponuda, poziva projekata iz javnih i privatnih subjekata (Europa, vlada, zaklade …) i investitora

Detaljnije informacije o grupaciji potražite na: www.echalliance.com

II. Regionalna konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“

U organizaciji tvrtke HIT konferencija, 7. travnja 2017. u Hypo centru u Zagrebu održat će se II. Regionalna konferencija digitalne medicine pod nazivom “Budućnost je sada.”

Cilj konferencije je okupiti lidere razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe. Na konferenciji će sudjelovati svi sudionici tog procesa; farmaceutske i IT tvrtke, državna i lokalna administracija, liječnici, osiguravatelji, startup tvrtke te male i srednje tvrtke koje se bave zdravstvom. Očekivani broj sudionika je 400.

Osim iz Hrvatske na prošlogodišnjoj konferenciji bili su i sudionici iz Slovenije, a ove godine ćemo dodatne promotivne aktivnosti usmjeriti na Srbiju i Slovačku. Na prošloj konferenciji su sudjelovale vodeće farmaceutske i IT tvrtke poput Ericssona, Bayera, Microsofta, HT-a, Medtronica, SPAN-a, IN2 i Plive. Konferenciju je podržalo Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a imala je i velik medijski odjek.

Na organiziranim panelima prezentirat će se najnoviji dosezi, mogućnosti i inicijative implementacije e-kartona i plaćanja terapija po učinku. Konferencija će se baviti osjetljivim pitanjem dostupnosti i korištenja osobnih podataka od strane kompanija te omogućiti povezivanje i suradnju između IT i farmaceutske industrije, fokusirane na projekte koji donose opipljivu korist za pacijenta. Osim toga, bavit će se i ostalim temama iz područja zdravstva.

Ovogodišnja  konferencija dotaknut će temu sadašnjosti i bliže budućnosti hrvatskog zdravstva, prije svega e-karton, registre pacijenata i projekte koji se baziraju na mjerenju učinaka u zdravstvu koje omogućava moderna tehnologija te kreiranje mjera na bazi tih rezultata. Uz to, na konferenciji će se govoriti o mogućnostima i primjerima suradnje IT sektora i zdravstvene industrije te mogućnostima individualizirane terapije bazirane na analizi genetike pacijenta. Predstavit će se i nekoliko startupa iz regije koji se bave zdravstvom.

Regionalna konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“ održava se 7.travnja, 2017. u zagrebačkom Hypo Centru s početkom u 10 sati, detaljan program možete vidjeti na hit-konferencija.hr/Program.

Kupnja kotizacija i više informacija na: hit-konferencija.hr/Registracija.

Leave a Reply