Zašto je community manager važan za vaše poslovanje?

Autor: Andrea Staničić

U vremenu u kojem je internet preuzeo našu svakodnevicu, klasično prisustvo u online svijetu kroz web stranicu više nije dovoljno.

Upravo su društvene mreže postale jedno od najvažnijih alata modernog poslovanja. Riječ je o dinamičnom kanalu koji je lako dostupan i sveprisutan,  osobito uz mobilne uređaje i aplikacije koje korisnicima omogućuju da budu neprestano u toku svih aktivnosti kako svojih prijatelja i poznanika, tako i poslovnih kontakta.

Photo: Marketing Land

Društvene mreže postale su neizostavan dio svake marketinške kampanje. Imaju ključnu ulogu u promociji ne samo brenda i novih proizvoda ili usluga, već omogućuju istraživanje tržišta i potencijalnih kupaca u realnom vremenu, ali i stvaranje i novih poslovnih veza. Samim time, poslovni subjekti, tvrtke, brendovi ali i pojedinci više ne razmišljaju o tome da li trebaju nastupiti na društvenim mrežama, već kako i koje kanale odabrati.

Društvene mreže omogućuju da se marketinški budžeti precizno usmjere prema ciljanoj skupini. Samim time, oglašavanje je moguće pratiti i kontrolirati do najsitnijih detalja poput broja klikova i impresije.

Iako se aktivnost na društvenim mrežama čini kao jednostavna, osobito u vremenu kada smo i mi sami kao pojedinci prisutni na društvenim mrežama, u poslovnom svijetu, da bi rezultat bio efektivan i uspješan, vrlo je važna dobra i kvalitetno osmišljena komunikacija. Tu nastupa upravo community manager.

Photo: Limber

Posao community managmenta vrlo često se stavlja i u kontekst korisničke podrške. Nije riječ samo o objavljivanju sadržaja na društvenim mrežama. Dobar community management treba biti jako dobro upoznat s domenom poslovanja, tržištem, trendovima, ali i konkurencijom. Komunikacija mora biti dobro osmišljena i prilagođena potrebama klijenta, a da bi se ona ostvarila važno je neprestano biti u toku s ponašanjima korisnika i rezultatima kako bi se mogle planirati sve buduće aktivnosti.

Community manager brine o vašoj prisutnosti u virtualnoj javnosti, postavlja i ostvaruje jasne ciljeve u strategiji komunikacije na društvenim mrežama, osmišljava i objavljuje ciljani sadržaj za vašu ciljanu publiku.

Tvrtka HIT konferencija specijalizirana za područje zdravstvenih djelatnosti, svoje djelovanje proširila je na područje digitalnog marketinga, usmjerena prema kreativnim rješenjima vezanim za zdravstvenu industriju.

Poznavajući tržište i terminologiju iz zdravstvene industrije, stvaramo kvalitetan i kreativan sadržaj usmjeren prema ciljanoj skupini pričajući vašu priču.

Ono što nas razlikuje od ostalih što svakom klijentu, projektu i zadatku pristupamo na inovativan način. Ukoliko imate ideju koju ne znate kako točno realizirati, ili želite nešto pokrenuti, a ne znate kako, naš tim potpuno je usmjeren prema svim vašim potrebama, željama i ciljevima.

Upoznajte se s našim uslugama na sljedećem linku, a za više dodatnih detalja i informacija kontaktirajte nas putem komentara ili putem kontakt forme.

Leave a Reply